FAQ: What's up with Catalonia? (Català)

Aquesta pàgina també es farà en anglès. Ara mateix està en fase de construcció. Si tens una pregunta, posa-ho als comenataris, i el contestaré dins la secció corresponent d'aquesta pàgina.

Preguntes sobre el llibre


Per què has fet aquest llibre?

Fa molts anys que em frustra que no surtin gaires notícies sobre Catalunya fora de Catalunya. A vegades sembla que l'única manera d'aprendre sobre Catalunya és anant-hi. Però no tothom hi pot anar. Fins ara, ens hem hagut de dependre de la premsa internacional, que poques vegades té corresponsals a Barcelona. Amb l'internet, la situació ha millorat però suficentment. Jo vull oferir la informació més acurada de part d'experts sobre Catalunya, però enfocat a un públic no-català, i en llengua anglesa. El resultat és “What's up with Catalonia?” Podeu veure una relació dels temes i escriptors aquí.

Per què has fet una campanya de micromecenatge?

No només vull fer un llibre, jo vull que la gent el llegeixi. Vull que la gent fora de Catalunya el conegui. Per aconseguir aquest repte, crec que fa falta que molta gent a Catalunya s'involucri, pensant en els amics, asociats, i coneguts fora de Catalunya amb qui podrien compartir aquest llibre. La campanya Verkami és un esforç entre tots de financiar la impressió i entregament de llibres a tota aquesta gent, per tot el món, perquè coneguin bé la situació real a Catalunya. L'objectiu inicial és d'enviar 500 llibres a biblioteques, diaris, i polítics arreu del món. Quants més diners recaptem, més llibres enviarem.

Preguntes sobre el mecenatge


Com puc ajudar a difondre el llibre “What's up with Catalonia?”

Pregunta excel·lent :) L'objectiu d'aquest llibre no es que el llegeixin els catalans (encara que sou benvinguts, evidentment) sinò que el llegeixin persones d'altres països. Però ja que vosaltres coneixeu a molta més gent que jo, us demano que m'ajudeu a fer-lo arribar a l'estranger. Hi ha varies maneres de fer-ho: apuntant-se a la campanya Verkami al nivell que vulgueu perquè jo gestioni l'enviament, o demanant llibres pels canals tradicionals i fer l'enviament vosaltres mateixos.

Com us comunicaré a qui vull enviar el llibre?

Si us heu apuntat a la campanya Verkami, jo us escriuré i demanaré el nom i adreça per fer l'enviament del llibre.

Què passa si no sé a qui enviar el llibre?

Pots patrocinar un llibre i deixar que nosaltres triem a qui enviar-lo. En aquest cas, triarem una biblioteca, un periodista, un diari o revista, o un polític, o a Estats Units, Anglaterra, el reste d'Europa o algun altre lloc del món.

Em publicareu el nom?

Només si vols. Pots fer aportacions anònimament o pots deixar que et donem les gràcies públicament (en aquesta pàgina). Si voleu mantindre l'anonimat, només cal indicar això al contestar la carta sobre les dades.

Puc dedicar la meva aportació a un altre?

I tant. En el camp "Nom d'agraïment" podeu posar el nom o noms que vulgueu. Fins i tot "Dedicat a" o com es diria.

Publicareu els noms dels destinataris dels llibres?

Només si vols. Creiem que farà molt goig veure els destinataris de tots els llibres patrocinats, perquè tots puguem veure els resultats de l'esforç col·lectiu, però entenem que no tothom vol tenir el nom publicat. Per tant, si voleu mantenir l'anonimat dels destinataris, només cal indicar-ho a l'hora d'entregar les dades.

Què passa si jo vull mantenir l'anonimat però vull que s'expliqui a qui he fet enviar un llibre?

També és possible. Imagina't que vulguis enviar un llibre a Barack Obama, i vols que tothom sàpiga que s'ha enviat un llibre a ell, però que no ho has fet tu. Només cal que ho indiquis a l'hora d'entregar les dades. En el llistat de destinataris, posarem els que tenen mecenes anònims en un grup apart.

Com sabrà el destinatari que jo he patrocinat el llibre que rep?

No serà sempre possible afegir una carta amb el llibre en paper (perquè a vegades vindrà directement de l'impremta). Si voleu que el destinatari sàpiga que ha d'arribar el llibre, i que ve gràcies a tu, a l'hora d'entregar les dades, ens podràs apuntar el correu electrònic del destinatari, i fins i tot un missatge de part teva.

Què vol dir això de "a l'hora d'entregar les dades"?

Jo us enviaré un mail detallant la informació que necessito i explicant com indicar l'anonimat de les vàries parts. Evidentment, si voleu que envïi un llibre a algú, m'haureu d'explicar el seu nom. Però podreu explicar en aquesta mateixa carta si voleu que faci públic aquesta informació o no.

Si us plau, segueix les instruccions en la carta. Sóc una persona només i gestionar les dades de gairebé 400 persones és una feinada, parlant clar. Si poseu la informació en els llocs adequats, podré automatitzar el procés (gràcies al meu estimat FileMaker).No comments:

Post a Comment