Nota de premsa - presentació

25 de febrer de 2013: Catalonia Press anuncia la publicació de “What's up with Catalonia? The causes which impel them to the separation”, una col·lecció de 35 articles d'experts catalans que expliquen en anglès les reivindicacions actuals catalanes per un estat propi a un públic no català.

El llibre es posarà oficialment a la venta el dia 25 de febrer de 2013, i es farà la presentació el 27 de febrer del 2013 a les 19:30 al Palau Robert. Hi parlaràn Roger Albinyana, Secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Liz Castro, editora del llibre, i dos col·laboradors del llibre, Vicent Partal i Carme Forcadell. La presentació estarà oberta al públic.

Des del setembre del 2012, quan 1,5 milions de catalans van sortir al carrer de manera pacífica, democràtica, i alegre pels carrers de Barcelona darrera una pancarta unitària que deia "Catalunya, nou estat d'Europa", Catalunya ha estat sortint a la premsa de tot el món. Va sorgir un altre grapat d'articles desprès que el President Mas—qui ha escrit el pròleg d'aquest llibre—va demanar eleccions anticipades al novembre, i una altra vegada al gener quan una majoria al Parlament de Catalunya va votar la sobirania del poble català. Malgrat la copiosa quantitat, aquests articles no acaben d'entendre o comunicar la complexitat de raons que expliquen per què en les últimes enquestes, un 57% de la població catalana s'expresa a favor de la independència (amb només un 20% en contra).

“What's up with Catalonia?” és el primer llibre, en anglès, sobre els anhels catalans per la independència, escrit específicament per a un públic no-català, malgrat el fet de que Barcelona queda sovint al capdamunt la llista de destinacions turístiques més populars (i ciutats per viure-hi) i rep més de 2,5 milions de visitants angloparlants cada any. La gent més qualificada per explicar Catalunya, és clar, són els catalans mateixos. “Amb una qüestió tan important com aquesta, dependre de la premsa espanyola senzillament no és suficient,” diu Liz Castro, l'editora de la col·lecció, “Malgrat la dedicació d'aquells periodistes, és com si intentessin cobrir els esdeveniments de Londres des de Nova York.” En el seu lloc, “What's up with Catalonia?” va directament a la font, donant espai a escriptors catalans coneguts i respectats en els seus camps respectius d'economia, història, lingüística, educació, literatura, ciència política, tecnologia, i periodisme. Els col·laboradors van apuntar-s’hi encantats. Va dir F. Xavier Vila, “Per fi, un llibre que explica al món per què els catalans volen decidir el seu futur sense imposicions. La pregunta no és ‘per què hi has col·laborat?’ sinó més aviat ‘com és que no existia?’”

El llibre inclou una combinació d'articles acadèmics acuradament documentats—desenredant qüestions com l'asfixia de Catalunya a mans del govern central, la demografia de l'auge recent de la immigració i el seu efecte sobre l'ús de l'idioma, i l'evolució del sistema educatiu d'immersió lingüística feta servir a les escoles avalat per l'UE—a més a més d'una col·lecció de testimonis més personals sobre la identitat, cultura, i la relació de Catalunya amb l'Estat espanyol. Com diu Alfred Bosch, diputat d'ERC, “Aquest llibre no tracta temes locals, tracta temes universals en un lloc particular.”

El llibre de 224 pàgines tindrà edicions en paper i electròniques, i estarà disponible via els distribuïdors tradicionals i online. Una mostra—que inclou la coberta, taula de continguts, nota de l'editora, extractes d'alguns dels articles, i un índex complert—es pot trobar a http://files.cataloniapress.com/files/WhatsupCATALONIA-sample.pdf

El llibre també compta amb el suport de més de 500 persones que han promès suport a través d'una campanya Verkami de micromecenatge que ha recaptat més d'onze mil euros amb l'objectiu de fer arribar 500 llibres a biblioteques, diaris, i polítics d'arreu del món. Ha tingut una forta presència a les xarxes socials, gràcies a aquesta campanya.

Els col·laboradors de “What's up with Catalonia?” incloen, a més a més del President Mas, líders polítics (Oriol Junqueras, Ramon Tremosa, Alfred Bosch), líders de la comunitat (Carme Forcadell, Muriel Casals, Joan Canadell), economistes (Elisenda Paluzie, Edward Hugh, Núria Bosch, Salvador Garcia-Ruiz), historiadors (Josep M. Muñoz, Enric Pujol), professors i altres acadèmics (Salvador Cardús, Marta Rovira Martínez, Laura Borràs, Germà Bel, Andreu Domingo, Laia Balcells, Roger Buch), periodistes (Vicent Partal, Ignasi Aragay, Cristina Perales-García, Vicent Sanchis), consellers polítics (Xavier Solano, Pau Canaleta), experts en tecnologia (Àlex Hinojo, Josep Maria Ganyet), lingüistes i educadors (Pere Mayans Balcells, Miquel Strubell, F. Xavier Vila, M. Carme Junyent, JC Major), i escriptors (Matthew Tree, Mary Ann Newman, Eva Piquer), un grup molt il·lustre!

Per a més informació, o per demanar un exemplar del llibre per ressenyar-lo, podeu posar-vos en contacte amb Liz Castro (lcastro@cookwood.com) de Catalonia Press (http://www.CataloniaPress.com).

No comments:

Post a Comment